De Geschiedenis van Parijs

Hoe lang de stad Parijs al bestaat kan niemand exact zeggen, maar zeker is wel dat in de tijd van de Romeinen de stad al het middelpunt was van de handel. Door de ligging van de stad aan de rivier de Seine werd de stad door de eeuwen steeds populairder bij de mensen van het platteland. Maar de groei van het aantal inwoners zorgde voor veel problemen. Zo was er bijna altijd een gebrek aan woonruimte, waren de riolen slecht en braken er vaak besmettelijke ziektes uit.

Maar Parijs kende ook voorspoedige jaren zoals de Grote Eeuw. Alles ging toen van een leien dakje. Het geld stroomde binnen en er werden grote paleizen gebouwd. Maar het Franse volk kreeg het slechter en slechter en leefde onder erbarmelijke omstandigheden. Op 14 juli 1789 barstte de bom en was de Revolutie een feit. Na de revolutie greep de jonge generaal Napoleon de macht. Hij bracht rust in Frankrijk. Hij voerde vele oorlogen tegen buurlanden totdat hij in 1815 werd verslagen bij Waterloo.

In de jaren die volgde, groeide de stad hard in de richting van haar huidige vorm. De stad overleefde twee oorlogen en is nu het culturele hart van Europa. In deze sectie wordt de imposante geschiedenis van deze wereldstad op een chronologische volgorde gebracht en lees hoe de stad van een simpele nederzetting uitgroeide tot het kloppend hart van Europa.