Musée du Louvre

Enorme vaste collectie met kunst vanaf de Egyptenaren tot aan de 19e eeuw. De Mona Lisa en de Venus van Milo worden gezien als de hoofdattracties, maar er zijn genoeg andere prachtige zalen. De omvang is zo enorm dat het een paar dagen zou kosten om alles rustig te bekijken. Het Louvre bestaat uit 3 vleugels, de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel.

De hoofdingang van het Louvre bevindt zich in de piramide, maar er is ook een directe ingang vanuit de metrohalte: Palais Royal - Musee du Louvre.

Dagelijks geopend (behalve dinsdag) van 9.00-18.00 uur, woensdag en vrijdag tot 21.45 uur. Gratis toegang op de eerste zondag van de maand.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het meest opmerkelijke monument van Parijs en een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Het wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen.

De toren is bedacht door de ingenieur-architect Gustave Eiffel. Eiffel had tot aan zijn dood een woning in de top van de toren. De toren ontvangt hedendaags jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers. Op het eerste platform bevindt zich een expositie over de Eiffeltoren met foto's, schilderijen en informatie. Met de lift is het mogelijk naar de top van de Eiffeltoren te gaan, met de trap alleen tot het tweede platform. Informatiepanelen geven aan welke gebouwen te zien zijn vanaf de Eiffeltoren. Er is een uniek uitzicht over Parijs.

De Eiffeltoren is 300 meter hoog, zonder de televisieantennes mee te rekenen. Met televisieantennes is de toren 325 meter hoog. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kan de toren enkele centimeters in hoogte veranderen door het uitzetten of inkrimpen van het metaal. De toren heeft vier poten; op verschillende niveaus bevinden zich platforms.Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is samen met de Eiffeltoren het handelsmerk van Parijs. Het gebouw is 50 meter hoog en 45 meter breed, de op een na grootste in de wereld. Het is het symbool van militaire macht. Napoleon gaf de opdracht voor een monument ter ere van het Franse leger die net de overwinning behaald hadden bij Austerlitz. Zij versloegen hier de Rusissche en Oostenrijkse troepen, ondanks een minderheid qua manschappen, maar het meesterlijke brein van Napoleon zorgde voor de overwinning.

Notre Dame

De Notre-Dame is een imposante, in vroeg gotische stijl opgetrokken kathedraal op het eiland midden van de Seine, in het centrum van Parijs. De kathedraal werd in opdracht van bisschop Maurice de Sully gebouwd in de tijd van Lodewijk VII. De eerste steen werd in 1163 door paus Alexander III geplaatst. De bouw werd in 1345 voltooid. De Notre Dame is een zeer bekende toeristische attractie en is zeker de moeite waard.

Champs Elysees

De Champs Elysees is het ware hart van Parijs en loopt van de Arc de Triomphe naar de Place de la Concorde, met in het verlengstuk de tuinen van de Tuileriën en het Louvre. De beroemdste doorgaande weg van Parijs biedt een prachtig uitzicht en is tegelijkertijd een centrum van het uitgaansleven en een exclusieve winkelstraat. De rivier de Seine stroomt ten zuiden van de Champs Elysees.

Disneyland Parijs

Het bekende Disneyland park bevindt zich in de laagvlakte "La Brie" ongeveer dertig kilometer ten oosten van Parijs. Dit reusachtige complex, dat pas in 2017 geheel zal zijn voltooid, omvat het themapark Disneyland Paris met diverse hotels en andere accommodatie en recreatieterreinen